top of page
Biomechanische Sportkeuring

Om veilig en gezond te kunnen sporten dienen alle gewrichten en spieren in een optimale staat te verkeren. Indien er op gewrichtsniveau blokkades of beperkingen zijn zal de totale bewegingsketen (die nodig is om te sporten) verstoord zijn. Hierdoor worden spieren en pezen zwaarder belast dan normaal de bedoeling is. Hierdoor loopt u een verhoogde kans op een blessure, u kunt hier meer over lezen onder biomechanica. 


Om te controleren of er beperkingen zijn op gewrichtsniveau kunt u een afspraak maken voor een biomechanische sportkeuring. Aan de hand van deze keuring krijgt u adviezen, oefeningen of zijn er een beperkt aantal behandelingen nodig om de bewegingsketen weer optimaal te laten bewegen. U verkleind op deze manier het blessurerisico.


De biomechanische sportkeuring is niet bedoeld ter vervanging van de algemene sportkeuring bij een sportarts, maar dient als een aanvulling hierop. Een sportarts bekijkt namelijk ook uw bloedbeeld, hart/long functie e.d.. hetgeen over het algemeen door sportbonden verplicht worden gesteld. Voor dergelijke keuringen dient u een afspraak te maken bij een sportarts.

bottom of page